Keukenafvoer ontstoppen

Vaak raakt de keukenafvoer verstopt door het wegspoelen van vetten en doordat zeepresten aankoeken. Een keukenafvoer is in de regel eenvoudig te ontstoppen, afhankelijk van de verstopping. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet als u de keukenafvoer gaat ontstoppen.

Verstopping melden!

24/7 bereikbaar

Publicatie datum: 01-Jan-1970
24/7 bereikbaar

De verstopping vinden

Een verstopte keukenafvoer is makkelijk te herkennen. Het water loopt niet meer weg. Wat nog vervelend kan zijn is de locatie van de verstopping vinden. Bijvoorbeeld wanneer het water niet wegloopt in de gootsteen en tegelijk ook niet in het toilet. Of wanneer de gootsteen borrelt bij het doorspoelen van het toilet boven. Dit duid meestal op een verstopt riool onder uw huis. Aarzel dan niet en bel direct onze 24/7 storingslijn (0478-511053). Wij komen zo snel mogelijk om uw riool weer te ontstoppen.

Om de bron van de verstopping te vinden kunt u eenvoudig de leidingen doorspoelen. Dit doet u door in iedere aansluiting een emmer water te schudden. Loopt het water weg, dan is de rioolaansluiting niet verstopt. Wanneer u toch de verstopping heeft gelokaliseerd, hoe lost u die dan op?

Keukenafvoer ontstoppen

Wat moet u vooral niet doen

Er zijn vele ontstoppingsmiddelen op de markt en eenvoudig verkrijgbaar bij supermarkt of bouwmarkt. Echter raden wij het gebruik van deze chemische ontstoppingsmiddelen sterk af. Bij verkeerd gebruik (en soms ook bij correct gebruik) kan uw afvoer beschadigd raken. De stoffen kunnen namelijk een bijtende werking hebben. Dit tast de afvoer ook aan. 

Neem contact op voor meer informatie

Geen pleisters plakken, maar problemen oplossen

Wanneer een verstopping meer dan eens terug komt, is het aan te raden om het leidingwerk na te laten kijken. Er kan een beschadiging zitten in de afvoer die het vuil opvangt. Hierdoor komen verstoppingen met regelmaat terug. Om deze problematiek boven water te halen, bieden wij een riool camera inspectie aan. We sturen dan een camera het afvoerkanaal in om te kijken naar afwijkingen. Is er iets gevonden? Dan maken we een plan om het probleem definitief op te lossen.

Tarieven

Tarieven

Excl. BTW

Start tarief
Incl. 1e uur van de monteur, de reistijd en het materieel om uw riool te ontstoppen.
€ 115,-
Per kwartier (dit geld wanneer het 1e uur van het starttarief is verstreken) € 15,25
Tijdens avonduren van 17.00 tot 23.00 uur en zaterdag 150%
Tijdens nachten van 23.00 tot 7.30 uur en zon- en feestdagen 200%

Voorbeeld tariefberekening

Stel, uw riolering/afvoer is verstopt en de reistijd vanaf Venray bedraagt 15 minuten enkele reis. De monteur werkt 1 uur op locatie en de reistijd terug naar Venray is wederom 15 minuten. U betaalt dan:

  • 1x het starttarief van € 115,-
  • 2 extra kwartieren à € 15,25
  • Totaal: € 145,50 (excl. 21% BTW).

Verder onderzoek

Als er verder onderzoek nodig is, dan heeft onze monteur alles bij zich om dit meteen uit te voeren. Hierdoor komen er geen kosten bij voor een tweede bezoek. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van onze inspectieapparatuur niet is inbegrepen in de standaard kosten.

De storing bij U thuis dient bij voorkeur per mobiel-PIN automaat te worden voldaan!

 

Afspraak maken toilet ontstoppen?

Heeft u een verstopt toilet en komt u er zelf niet uit? Bel ons dan snel op 0478 511053! Ons vakkundig personeel komt snel poolshoogte nemen en zal het probleem verhelpen.
Heeft u een terugkerend probleem, vraag dan naar onze riool inspectie mogelijkheden. 

Riool probleem melden