Riool laten ontstoppen | Joop Goossens grond- en rioolwerken

Riool laten ontstoppen

Uw water loopt niet meer weg? U zit tot uw enkels in het water? Is uw riool verstopt?
Aarzel dan niet en bel direct onze 24/7 storingslijn (0478-511053). Wij komen zo snel mogelijk om uw riool weer te ontstoppen.
Joop Goossens Riooltechniek zorgt binnen 24 uur voor de oplossing zodat u er zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Verstopping melden!

24/7 bereikbaar
riool support

20 jaar ervaring
in het vak

Vakkundig
team

Uitgebreid
wagenpark & materieel

Afvoer verstopt?

In de meeste gevallen van verstopte rioleringen gaat het om een verstopte keukenafvoer of een verstopte douche/bad afvoer. Wanneer er een verstopping is, hebben we een scala aan tools om het op te lossen. Met deze tools als boorveren, hoge druk ontstoppers, waterzuigers en de 24x7 bereikbaarheid, is Joop Goossens Riooltechniek de oplossing voor iedere verstopte afvoer. Hierdoor is het ontstoppen afvoer een koud kunstje voor onze vakmensen.

Verstoppingen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Vandaar ook dat we u graag adviseren over dit onderwerp. Maar al te vaak zien we dat er met het afwaswater veel vet de afvoer ingaat. Als dit te vaak gebeurt op een te lage temperatuur, kan uw keukenafvoer verstopt raken. Om dit te voorkomen is het beste advies om het vet uit de pannen anders op te vangen. Verzamel het in flessen en breng het naar een verzamelpunt, of haal het vet uit een pan met een stukje keukenpapier. Alleen hierdoor zal uw keukenafvoer minder verstopt raken. Ook meldingen van een verstopt toilet zijn vaak eenvoudig te voorkomen. spoel geen vochtige doekjes door het toilet. Deze kunnen blijven steken in de afvoer. Om dit probleem te voorkomen, kun je beter een prullenbakje plaatsen op het toilet.

Allerlei soorten verstoppingen

Met onze 24 uur ontstoppingsservice kunnen wij bij calamiteiten snel handelen. Na het moment van melden komen wij zo snel mogelijk in actie. Buis diameter van Ø 32mm tot 450mm zijn voor een ontstopping geen probleem.

Afvoerputjes vind u binnen en buiten het huis. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende locaties:

 • Keuken: gootsteen en koelkast
 • Badkamer: wasbak, bad en douche
 • Buiten in de tuin en op het terras
 • In de garage

Het overgrote deel van verstoppingen in de keuken komt vanuit de gootsteen, ook wel spoelbak genaamd. Deze herkent u onder andere aan het feit dat het water blijft staan of moeilijk weg loopt.

Er zijn verschillende kenmerken waaraan u een verstopte vaatwasser herkent. Water dat in de vaatwasser blijft staan komt het meeste voor. Veel voorkomende oorzaken:

 • Etensresten die niet weggespoeld worden
 • Vetten
 • Defecte afvoerpomp

Heeft u last van een verstopte WC of Toilet? Wij komen graag langs om dit vervelende probleem snel op te lossen.

De meest voorkomende oorzaken van een verstopt toilet/WC:

 • toiletpapier dat zich ophoopt en niet meer wegloopt
 • doekjes die mee gespoeld worden en zich vasthechten aan de afvoer
 • wc rolletjes die per ongeluk mee gespoeld worden
 • toiletblokjes die opeens in de afvoer verdwijnen
 • Schaaldelen (afzetting van kalk en fecaliën) 
 • verzakte leiding

Riolering & leidingen reinigen

Maar al te vaak komen wij bij leidingen die niet voldoende aflopen of met te weinig water gespoeld worden. Een goed voorbeeld zijn urinoirs. Door dit gebrek aan helling en water, kan er afzetting plaatsvinden aan de binnenkant van de leidingen. Deze afzetting wordt ruw en zo hard als steen. Dit zorgt dan voor de verstoppingen. Deze schaaldelen kunnen wij verwijderen door het schoonfrezen van de leidingen. Zo blijven de leidingen schoon en zal uw urinoir gewoon blijven doorlopen.

Neem contact op voor meer informatie

Geen pleisters plakken, maar problemen oplossen

Wanneer een verstopping meer dan eens terug komt, is het aan te raden om het leidingwerk na te laten kijken. Er kan een beschadiging zitten in de afvoer die het vuil opvangt. Hierdoor komen verstoppingen met regelmaat terug. Om deze problematiek boven water te halen, bieden wij een riool camera inspectie aan. We sturen dan een camera het afvoerkanaal in om te kijken naar afwijkingen. Is er iets gevonden? Dan maken we een plan om het probleem definitief op te lossen.

Kosten riool ontstoppen?

Joop Goossens Riooltechniek heeft een start tarief van €115,-- excl. BTW. Hierbij geldt dat het 1e uur van de monteur, de reistijd en het materieel om uw riool te ontstoppen inbegrepen is. Er komt dus géén vast bedrag aan voorrijkosten bij. Blijkt de verstopping hardnekkig te zijn en duurt het langer, dan komt er €15.25 (excl. BTW) per kwartier bij.
Tijdens avonduren van 17.00 tot 23.00 en zaterdagen geldt een tarief van 150%.
Voor nachten van 23.00 tot 7.30 en zon- & feestdagen geldt een tarief van 200%.

Voorbeeld tarief berekening
Uw riolering/afvoer is verstopt en de reistijd vanaf Venray bedraagt 15 minuten enkele reis.
De tijd die de monteur op locatie werkt bedraagt 1uur.
Vervolgens is de reistijd terug naar Venray wederom 15 min.
U betaalt 1x het starttarief van €115.-- en 2 kwartieren à €15.25; Totaal € 145.50 (excl. 21% btw)

Als er verder onderzoek nodig is, dan heeft onze monteur alles bij zich om dit meteen uit te voeren. Daardoor komen er geen kosten bij voor een tweede bezoek. Houdt er wel rekening mee dat het gebruik van onze inspectieapparatuur niet is inbegrepen in de standaard kosten.De storing bij U thuis dient bij voorkeur per mobiel-PIN automaat te worden voldaan!

Meer weten?
Bel direct met 0478-511053

Afspraak maken voor uw verstopte riool?

Heeft u een slecht weglopende afvoer of is er een verstopt riool? Bel ons dan snel op 0478 511053! Ons vakkundig personeel komt snel poolshoogte nemen en zal het probleem verhelpen.
Heeft u een terugkerend probleem, vraag dan naar onze riool inspectie mogelijkheden.

Riool probleem melden