Keukenafvoer ontstoppen

Vaak raakt de keukenafvoer verstopt door het wegspoelen van vetten en doordat zeepresten aankoeken. Een keukenafvoer is in de regel eenvoudig te ontstoppen, afhankelijk van de verstopping. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet als u de keukenafvoer gaat ontstoppen.

Verstopping melden!

24/7 bereikbaar
riool support

20 jaar ervaring
in het vak

Vakkundig
team

Uitgebreid
wagenpark & materieel

De verstopping vinden

Een verstopte keukenafvoer is makkelijk te herkennen. Het water loopt niet meer weg. Wat nog vervelend kan zijn is de locatie van de verstopping vinden. Bijvoorbeeld wanneer het water niet wegloopt in de gootsteen en tegelijk ook niet in het toilet. Of wanneer de gootsteen borrelt bij het doorspoelen van het toilet boven. Dit duid meestal op een verstopt riool onder uw huis. Aarzel dan niet en bel direct onze 24/7 storingslijn (0478-511053). Wij komen zo snel mogelijk om uw riool weer te ontstoppen.

Om de bron van de verstopping te vinden kunt u eenvoudig de leidingen doorspoelen. Dit doet u door in iedere aansluiting een emmer water te schudden. Loopt het water weg, dan is de rioolaansluiting niet verstopt. Wanneer u toch de verstopping heeft gelokaliseerd, hoe lost u die dan op?

Keukenafvoer ontstoppen

Soda is een methode uit grootmoeders tijd. Daardoor zeker niet minder effectief. Het is eenvoudig in het gebruik:

  • Schep of schud soda in de afvoer en laat dit enkele minuten intrekken
  • Spoel de afvoer door met kokend water
  • Herhaal een aantal keer (2 á 3 keer)

De soda methode is erg geschikt voor de gootsteen, douchebak of wastafelafvoer. Dit vanwege de sterk ontvettende werking van soda. Hierdoor komen haren en zeepresten sneller los en verdwijnt de blokkade.

De echte klassieker onder verstoppingsoplossingen: de plopper. Deze methode zorgt voor een drukverschil in de leidingen waardoor de verstopping los getrokken/geduwd wordt. Wanneer de verstopping los is kan deze ook naar boven komen. Verwijder het materiaal en spoel de leiding goed door. Het kan zijn dat het nog een aantal keren nodig is om te ploppen. Deze methode werkt overigens ontzettend goed in combinatie met de soda methode. De soda weekt de vette lagen los en de plopper doet de rest!

U heeft deze optie vast al eens voorbij zien komen. De hogedrukreiniger. Er zijn speciale slangen om te koppelen aan de hogedrukreiniger die er voor zorgen dat de verstopping los komt. Dit doet de slang door een harde straal naar voren te richten. Deze boort zich als het ware een weg door de verstopping. Let wel op dat u er zorgvuldig mee om gaat. U heeft al snel een badkamer met afvoerwater overal.

Wat moet u vooral niet doen

Er zijn vele ontstoppingsmiddelen op de markt en eenvoudig verkrijgbaar bij supermarkt of bouwmarkt. Echter raden wij het gebruik van deze chemische ontstoppingsmiddelen sterk af. Bij verkeerd gebruik (en soms ook bij correct gebruik) kan uw afvoer beschadigd raken. De stoffen kunnen namelijk een bijtende werking hebben. Dit tast de afvoer ook aan. 

Neem contact op voor meer informatie

Geen pleisters plakken, maar problemen oplossen

Wanneer een verstopping meer dan eens terug komt, is het aan te raden om het leidingwerk na te laten kijken. Er kan een beschadiging zitten in de afvoer die het vuil opvangt. Hierdoor komen verstoppingen met regelmaat terug. Om deze problematiek boven water te halen, bieden wij een riool camera inspectie aan. We sturen dan een camera het afvoerkanaal in om te kijken naar afwijkingen. Is er iets gevonden? Dan maken we een plan om het probleem definitief op te lossen.

Tarieven

Tarieven

Excl. BTW

Start tarief
Incl. 1e uur van de monteur, de reistijd en het materieel om uw riool te ontstoppen.
€ 115,-
Per kwartier (dit geld wanneer het 1e uur van het starttarief is verstreken) € 15,25
Tijdens avonduren van 17.00 tot 23.00 uur en zaterdag 150%
Tijdens nachten van 23.00 tot 7.30 uur en zon- en feestdagen 200%

Voorbeeld tariefberekening

Stel, uw riolering/afvoer is verstopt en de reistijd vanaf Venray bedraagt 15 minuten enkele reis. De monteur werkt 1 uur op locatie en de reistijd terug naar Venray is wederom 15 minuten. U betaalt dan:

  • 1x het starttarief van € 115,-
  • 2 extra kwartieren à € 15,25
  • Totaal: € 145,50 (excl. 21% BTW).

Verder onderzoek

Als er verder onderzoek nodig is, dan heeft onze monteur alles bij zich om dit meteen uit te voeren. Hierdoor komen er geen kosten bij voor een tweede bezoek. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van onze inspectieapparatuur niet is inbegrepen in de standaard kosten.

De storing bij U thuis dient bij voorkeur per mobiel-PIN automaat te worden voldaan!

 

Afspraak maken toilet ontstoppen?

Heeft u een verstopt toilet en komt u er zelf niet uit? Bel ons dan snel op 0478 511053! Ons vakkundig personeel komt snel poolshoogte nemen en zal het probleem verhelpen.
Heeft u een terugkerend probleem, vraag dan naar onze riool inspectie mogelijkheden. 

Riool probleem melden