Aanleg Wadi

Als u de ruimte heeft en het hemelwater op wilt vangen en het riool wilt ontlasten, dan is een WADI een geschikte oplossing. Een WADI zorgt voor een tijdelijke opvang van het hemelwater en laat dit langzaam in de bodem infiltreren. Het water wordt niet afgevoerd wat gunstig is voor uzelf en de riolering.

20 jaar ervaring

Publicatie datum: 01-Jan-1970
20 jaar ervaring

Wat is een Wadi

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een Wadi is een kuil of greppel die begroeid is met grassen en grind. Het water dat verzameld wordt loopt de Wadi in en daar wordt het opgevangen. De Wadi geeft het water langzaam aan de bodem af (infiltratie) waardoor het water niet het riool belast. Het is een relatief eenvoudige oplossing voor de lange termijn!

Wadi aanleggen

De aanleg van een wadi is redelijk eenvoudig, maar er komt nog wel wat bij kijken. Joop Goossens heeft ruime ervaring met de aanleg van Wadi's en zal u dan ook volledig kunnen ontzorgen. Dit houdt in dat wij de Wadi volledig aan kunnen leggen of een deel van de werkzaamheden kunnen verzorgen. Zo kunt u ook een kraan huren of de materialen via ons aanschaffen.

Subsidies

Voor het afkoppelen van het regenwater zijn in veel gemeenten ook subsidies beschikbaar.

Meer weten over subsidie mogelijkheden

Meer weten over een wadi aanleggen?

Gaat u een wadi aanleggen? Heeft u nog twijfels, of wilt u advies? Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder!