Septic tank legen

Helaas is er ook onderhoud nodig aan een septictank. Om dit te organiseren is het nodig om de septic tank leeg te pompen. Met onze vacuümton pompen wij uw septictank eenvoudig leeg. Door de septictank leeg te pompen voorkomt u problemen en is er dus de mogelijkheid om onderhoud te plegen. 

24/7 bereikbaar
riool support

20 jaar ervaring
in het vak

Vakkundig
team

Uitgebreid
wagenpark & materieel

Waarom leegpompen septische put

Wanneer een put zoals een septische tank te lang niet wordt onderhouden, kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen. Denk hierbij aan verstoppingen, stank en water overlast, of zelfs storingen waardoor de put zijn werk niet meer uit kan voeren. Om dit te voorkomen moeten putten met regelmaat leeggepompt worden. 

Putten legen

Het is aan te raden om pompputten en pompgemalen (op zijn minst) 1 keer per jaar leeg te laten pompen. Dit zorgt er voor dat de put leegstaat, waardoor het mogelijk is om de pomp te inspecteren en te onderhouden. Ook voor dit onderhoud kunt u terecht bij Joop Goossens. Bij een rioleringspomp controleren wij dan:

  • De pomp
  • Besturing/PLC
  • Appendages
  • Putkop
  • Putwanden

Indien gewenst wordt het onderhoud gepleegd volgens de onderhoudsnorm: BRL-KL 14020

Zandvangers vinden we vooral terug in industriële oplossingen zoals voor een infiltratiesysteem of een wasstraat. Door het afspuiten van auto’s, vrachtwagens en andere machines wordt er zand richting het riool gespoeld. Dit kan er voor zorgen dat het riool vol raakt met zand. Om dit op te vangen worden er zandvangers geïnstalleerd. Hier bezinkt het zand en dit zorgt ervoor dat de vanger vol raakt. Om het systeem werkend te houden, pompen wij graag uw zandvanger leeg.

Een septic tank behoort tot het waterzuiveringssysteem. Er wordt sanitair afvalwater opgevangen van toiletten, douche en bad. Dit wordt gezuiverd door bezinking. Het materiaal dat niet bezinkt, vormt een drijflaag die de toevoer of afvoer kan blokkeren. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit moet de septictank daarom ook regelmatig leeggepompt worden. Zo houdt u een werkende septic tank en voorkomt u verstoppingen, stank en water overlast.

Uw put laten legen?

Heeft u een septic tank, zandvanger of pompgemaal? Plan dan nu al uw lediging in. Zo zorgt u er voor dat uw put zijn werk kan blijven doen en u er dankbaar gebruik van kan blijven maken.