Camera inspectie riool

Met het riool systeem kan veel mis zijn. Er kunnen vervelende lekkages ontstaan, terugkerende verstoppingen of u kunt last krijgen van stank overlast. Dit leidt maar al te vaak naar een probleem met de leidingen. Met ons flexibele camera inspectie systeem, kunnen wij uw leidingwerk van binnenuit inspecteren. Hierdoor zien onze deskundige inspecteurs direct wat er mis is. Aan de hand van de beelden kunnen zij een plan met u opstellen om dit op te lossen. Indien gewenst brengen we hier ook graag een offerte voor uit.

24/7 bereikbaar

Publicatie datum: 01-Jan-1970
24/7 bereikbaar

Hoe gaat de riool camera inspectie te werk?

Als het vermoeden bestaat dat er iets mis is met het leidingwerk, sturen we vaak een camera het riool in. Deze kleine camera zit aan een flexibel snoer welke door het afvoerleidingwerk wordt geduwd. Hiermee wordt elk probleem visueel vastgelegd en kunnen we exact de positie bepalen van dit probleem.

Hierbij gaat het vaak om problemen als scheuren, lekkages, verzakkingen, terugkerende verstoppingen of boomwortels die in de buizen groeien. Aan de hand van de gemaakte beelden bepalen we de vervolgstappen en dit zullen we ook met u bespreken. Wanneer de inspectie uit is gevoerd, kunt u de beelden ook digitaal ontvangen. Ook leggen wij graag onze bevindingen vast in een rapport, voor bijvoorbeeld een verzekering of andere zaken.

Riool probleem melden Contact opnemen

Camera inspectie wordt toegepast bij

In ons camera assortiment vind je verschillende soorten met verschillende groottes. Deze camera’s geven ons de mogelijkheid om de grote, maar vooral ook de kleinste leidingen in beeld te brengen. Zo maakt de Miniflex camera het al mogelijk om een leiding te inspecteren vanaf een diameter van 32 mm. Maar ook de grotere leidingen zijn geen probleem met de Inspector en Ridgid camera’s. De camera’s kunnen we voorzien van een zender. Hierdoor kunnen we precies bepalen (met de ontvanger) waar het probleem zich bevindt (ook in de diepte). Dit zorgt op zijn beurt dat we het sneller kunnen oplossen.

Stank detectie & Rioolstank

Als er zich een stankprobleem of lekkage voordoet, raden wij een stank detectie aan. Deze wordt uitgevoerd met hoogwaardige apparatuur. Zo herleiden we de geuren tot de bron of maken we een gebrek zichtbaar door het systeem te vullen met rook. Zodra de bron is gevonden, kunnen we de leiding van binnen inspecteren om zo tot een maatwerk oplossing te komen.

Meer informatie

Camera inspectie laten uitvoeren?

Wilt u een camera inspectie van uw afvoersysteem? Neem dan contact met ons op om een afspraak te plannen. Wij sturen ons vakbekwaam personeel langs om uw probleem op beeld vast te leggen en te verhelpen.

Contact opnemen