Permeo Riolering

Het Permeo riool is deels vergelijkbaar met een infiltratieput. Het water wordt opgevangen in de buis en kan langzaam door de wanden de grond in trekken. Echter wordt deze vorm van riolering enkel onder verhardingen geplaatst. Denk hierbij aan parkeerplaats of terras.

Uitgebreid

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Uitgebreid

Wat is een Permeo riool

U heeft ze vast wel eens gezien, de grote rioolbuizen die men onder de wegen plaatst. De permeo buizen zijn een wijziging hiervan. Dit houdt in dat de wanden van de buizen water doorlatend zijn. Dit zorgt ervoor dat het water eenvoudig weg kan en dat er veel ruimte is om het water tijdelijk op te vangen. Bijkomend voordeel is dat het een te onderhouden systeem is. In tegenstelling tot infiltratiekratten, is de infiltratieput toegankelijk en een open geheel. Daardoor kunt u er voor kiezen het schoon te maken.

Permeo riool aanleggen

De aanleg van een permeoriool is maatwerk. De buizen zijn zwaar en dienen dan ook met een kraan geplaatst te worden. Verder is er aardig wat graafwerk nodig om het systeem te plaatsen. Joop Goossens helpt u graag met de aanleg van het infiltratiesysteem en zal u ook graag adviseren. 

Subsidies

Voor het afkoppelen van het regenwater zijn in veel gemeenten ook subsidies beschikbaar.

Meer weten over subsidie mogelijkheden

Meer weten over een permeo riool aanleggen?

Heeft u nu al vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!