Infiltratieput

Wanneer u het Hemelwater af wilt koppelen, maar beperkt bent in de ruimte, dan is een infiltratieput wat u zoekt. Een stevige put waar het water zich verzameld en de tijd krijgt om in de grond te infiltreren. Zo kunt u afkoppelen, is het riool minder belast en kan het water eenvoudig weg.

Uitgebreid

Publicatie datum: 01-Jan-1970
Uitgebreid

Wat is een infiltratieput

U heeft ze vast wel eens gezien, de grote rioolbuizen die men onder de wegen plaatst. De infiltratieputten zijn een wijziging hiervan. Dit houdt in dat de wanden van de buizen water doorlatend zijn en dat de buis rechtop wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het water eenvoudig weg kan en dat er veel ruimte is om het water tijdelijk op te vangen. Bijkomend voordeel is dat het een te onderhouden systeem is. In tegenstelling tot infiltratiekratten, is de infiltratieput toegankelijk en een open geheel. Daardoor kunt u er voor kiezen het schoon te maken.

Infiltratieput aanleggen

De aanleg van een infiltratieput is maatwerk. De buizen zijn zwaar en dienen dan ook met een kraan geplaatst te worden. Verder is er aardig wat graafwerk nodig om het systeem te plaatsen. Joop Goossens helpt u graag met de aanleg van het infiltratiesysteem en zal u ook graag adviseren. 

Subsidies

Voor het afkoppelen van het regenwater zijn in veel gemeenten ook subsidies beschikbaar.

Meer weten over subsidie mogelijkheden

Meer weten over een infiltratieput aanleggen?

Heeft u nu al vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!