Halfverharding

Onder halfverharding vallen vele oplossingen. Denk eens aan grind, leemgrind, split, kleischelpen maar ook boomschors en houtsnippers. Het is een relatief goedkope methode om te verharden en heeft als bijkomend voordeel dat het water beter weg kan. De halfverharding van onze keuze is grauwacke halfverharding. Dit zorgt voor een stabiel pad en een mooie uitstraling.

20 jaar ervaring

Publicatie datum: 01-Jan-1970
20 jaar ervaring

Grauwacke halfverharding

Grauwacke (ook wel bekend als Grauwak) is een halfverharding van het natuursteen Grauwacke. Het natuursteen wordt vermalen tot granulaat. Dit kan variëren in grootte qua korrels. De natuurlijke kleur kan variëren maar is in de regel vergelijkbaar met roze baksteen of grijzig. Het zorgt voor een stabiele deklaag van wandelpaden, opritten, terrassen, parkeerplaatsen en bijvoorbeeld campingplaatsen.

Voordelen Halfverharding

Het grootste voordeel in onze ogen is toch wel de natuurlijke uitstraling. Het kan eigenlijk overal. Bijkomend voordeel van halfverharding is toch ook wel de waterhuishouding. Afhankelijk van de onderliggende laag, laat halfverharding het water door. Daardoor worden er geen waterstromen naar het riool geleid. 

Onderhoud aan halfverharding

Er zijn verschillende halfverharding soorten, maar bij iedere vorm van halfverharding paden zal ook wat onderhoud noodzakelijk zijn. Zo zal de toplaag om de paar jaar aangevuld moeten worden. Dit om kuilen/verzakkingen op te vangen en het weer een frisse uitstraling te geven. Daarbij zal eventueel onkruid verwijderd moeten worden.

Meer weten over de mogelijkheden?

Halfverharding is een multifunctionele invulling voor verschillende toepassingen. Paden en terrassen, wandel en fietspaden, camping en parkeerplaatsen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag de benodigde informatie om een goede keuze te maken.